Van'da şehrin ilk sutopu takımı kuruldu

Van'da Belediyenin destekleri ile kurulan ilk sutopu takımının hedefleri mücadele edecekleri liglerde başarılı sonuçlar elde etmek.

SPOR
Giriş Tarihi : 07-07-2022 13:30
Van'da şehrin ilk sutopu takımı kuruldu

Van Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü, şehrin ilk sutopu takımı kuruldu.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, şehirde sporun ve sporcuların geliştirilmesine yönelik destekler devam etmektedir.

İçinde futbol, basketbol, voleybol, dağcılık, tekvando gibi pekçok spor dalını barındıran Van Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, içine yeni bir spor dalı daha ekleyerek erkek sutopu takımı kurdu.

Sutopu antrenörü İranlı Akbar Mirzamohammadi yönetiminde 15-19 yaş arası gençlerden oluşmuş olan sutopu takımı, antrenmanlarını Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün desteğiyle olimpik yüzme havuzunda yapıyor.

Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı Fatih Sevinç, bölgenin ilk sutopu takımını kurmanın verdiği mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. 

Spora ve sporcuya desteğini esirgemeyen Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı'ya teşekkür eden Sevinç, sutopunu şehirde ve bölgede geliştirmek istediklerine dikkat çekerek, takımda yer almak isteyen gençler için kulüb daveti yaptı.

Küçüklüğünden bu yana sutopuna merakı olduğunu söyleyen sporculardan Sadık Buğrahan ise lige katılarak başarılı sonuçlar almayı hedeflediklerini belirtti.

Sutopu takımı, Türkiye Sutopu Federasyonu tarafından belirlenecek müsabaka takviminin ardından mücadele edeceği liglerde karşılaşmalarına başlayacak.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR