Şehit ve Gazi Çocuklarına "Yazarlık Eğitimi"

Projeden 859 çocuk yararlanacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-09-2022 12:36   Güncelleme : 07-09-2022 13:21
Şehit ve Gazi Çocuklarına "Yazarlık Eğitimi"

Şehit ve gazi çocuklarına yönelik Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hazırlanan "Yazıyorum Öyleyse Varım-Yazarlık Atölyesi Projesi" kapsamında lise öğrencilerine  Gazi Üniversitesi ile iş birliği içersinde yazarlık eğitimi verilecek.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, şehit ve gazi çocuklarına yönelik "yazarlık eğitimi"  Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğü tarafından başlatılacak.

Gazi Üniversitesiyle iş birliği içinde sürecek olan uygulamada tarihe, edebiyata ilgi duyan şehit ve gazi çocuklarının, duygu ve düşüncelerini ifade etme yeteneklerinin geliştirilmesi, okuma ve yazmaya özendirilmeleri amaçlanığı belirtildi.

- Projeden 859 çocuk yararlanacak

Teknik altyapı ve destek Gazi Üniveritesi Uzaktan Eğitim ve Araştırma merkezi tarafından sunulacak eğitimin konu başlıkları "Yazım Teknikleri, Yazma Stratejileri, Kelime Hazinesi Geliştirme Teknikleri Türkçe Dil Bilgisi" olarak belirlendi.

Gazi Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Gıyasettin Aktaş, Doç. Dr. Başak Uysal, Doç. Dr. Ülken Şen ve Dr. Öğretim Üyesi Özlem Cömert Bayrak'ın konuları anlatacağı eğitimin, 8-9 Eylül 2022'de online yapılacağı bildirildi.

Projeden 859 çocuk yararlanacak.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR