NATO Zirvesinden Alman Şansölye'nin Açıklamaları. "Her iki ülkede ittifağımıza çık uyuyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya kabulüne ilişkin varılan anlaşmadan memnun olduklarını söyledi. Ukrayna'ya destek konusunda da kararlı açıklamalarda bulundu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2022 12:30
NATO Zirvesinden Alman Şansölye'nin Açıklamaları. "Her iki ülkede ittifağımıza çık uyuyor

Şansölye Scholz, Madrid'deki NATO Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Bu bizim için çok, çok önemli bir şey. Her iki ülke de ittifağımıza çok iyi uyuyor." ifadeleri kullandı.

Şansölye, Ukrayna'ya insani ve mali yardımın yanında daha fazla silah teslimatı sözü de vererek, "Ukrayna'nın acilen ihtiyaç duyduğu silahlar hazır hale getirilecek. Ukrayna'nın kendisini savunabilmesi için bunu gerektiği kadar uzun ve yoğun bir şekilde sürdüreceğiz." dedi.

Alman Savunma Bakanı Christine Lambrecht ise ülkesinin Ukrayna'ya 3 Panzerhaubitze 2000 tipi kundağı motorlu obüs daha teslim edeceğini söyledi. Lambrecht, ayrıca, NATO'nun yüksek hazırlıklı kuvvetine Almanya'nın 15 bin askerle destek vereceğini açıkladı.

Alman ordusunun stoklarından 40 kilometreye kadar menzile sahip bu ağır topçu askeri araçlarından Ukrayna'ya şu ana kadar 7'si ulaştırıldı.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR