İngiltere Başbakanı, Putin artık daha fazla NATO görecek Dedi

Boris Johnson, Vladimir Putin'in Rusya'nın batı sınırında "daha fazla NATO" göreceğini söyledi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2022 11:30
İngiltere Başbakanı, Putin artık daha fazla NATO görecek Dedi

Johnson, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'ne girerken gazetecilere açıklamalar yaptı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Putin'in Rusya'nın batısında daha az NATO görmeyi umduğunu belirten Johnson, "Ama tamamen yanıldı. Putin artık daha fazla NATO görecek." dedi. Madrid'deki NATO Zirvesi'nin birçok açıdan tarihi niteliğinin olduğunun altını çizen Johnson, "Finlandiya ve İsveç gibi iki yeni üyemiz olacak. Bu ittifakımız için büyük bir adım." dedi. Johnson, zirvede Ukrayna'ya daha fazla destek kararı alacaklarını, NATO'nun caydırıcılığını ve savunmasını güçlendireceklerini söyled,.

"Dönem birlik olma dönemi"

İspanya Savunma Bakanı Margarita Robles de zirvenin yapıldığı IFEMA Fuar Alanı'ndaki medya merkezinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Robles, dün imzalanan üçlü muhtırayla ilgili açıklamarında, "Türkiye’nin vetoyu kaldırmasını çok olumlu karşılıyoruz. İspanya, Türkiye’de Patriot füze savunma sistemi bulunduran bir ülke. Biz her ülkenin kendi pozisyonuna saygı gösteriyoruz ama dün birlik mesajı vermek için büyük bir çaba gösterildi. Dönem birlik olma dönemi." ifadelerine yer verdi. İspanya olarak Türkiye, Finlandiya ve İsveç tarafından gösterilen çabaları çok pozitif bir haber olarak gördüklerini belirten Robles, "İspanya, bu anlaşmanın Madrid’de olmasından dolayı da ayrı bir memnuniyet duyuyor." dedi.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR