Erol Evcil Ankara Emniyetine Götürüldü!

Demir çelik sektöründe yaptıkları yolsuzluklar yüzünden gözaltına alınan Erol Evcil Ankara Emniyetin'de.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 29-06-2022 12:30
Erol Evcil Ankara Emniyetine Götürüldü!

Demir çelik pazarında paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu 25 milyar lira zarara uğratan firmalara yönelik Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı olarak yapılan Demir Yumruk operasyonu kapsamında İskenderun'da gözaltına alınan Erol Evcil (Eşrefoğlu) Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, demir çelik pazarında üretici olarak faaliyette bulunan ve güçlenerek tekelleşmeye çalışan suç örgütlerine karşı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheli sayısı 300'e yükseldi.

Dün ilk adımı atılan operasyonda İskenderun'da kaldığı rezidanstan kaçmaya çalışırken özel harekat polisleri tarafından yakalanan Erol Evcil, sağlık kontrolü ve emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasından sornra Ankara'ya gönderildi. Evcil'in Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirilişi kameralar tarafından kaydedildi. Elleri arkadan kelepçeli olarak mali polis eşliğinde emniyete getirilen ve nezarethaneye yönlendirilen Evcil'in ifadesinin alınmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı bilgisi edinildi.

3 örgüt kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattı

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde,  Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün görevlileri, Vergi Denetim Kurulu müfettişleri ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) görevlilerinin katılımıyla oluşturulan ortak çalışma ekibinin 10 ay boyunca devam ettirdiği çalışmalar, dinleme ve fiziki takip uygulamaları neticesinde, demir çelik pazarında faaliyet gösteren 3 suç örgütü tespit edilmişti.

Suç örgütlerinin, demir çelik piyasasınında manipülasyona sebep olarak fiyat istikrarına zarar verdikleri, sektördeki diğer firmaları eleyerek tekel olmaya çalıştıkları, sahte fatura oluşturarak üçüncü kişiler üzerinden kurdukları paravan şirketler aracılığıyla haksız kazanç sağladıkları tespit edilen soruşturma sürecinde firmaların, düzenledikleri 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları da belirlenmişti.

Soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 374 şüpheli arasında kamuoyunda Erol Evcil olarak bilinen aslen Erol Eşrefoğlu olan kişi ile beraber 3 suç örgütü elebaşı daha bulunuyor.

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR