Bitcoin'in Fiyatı Tekrardan 19 Bin Doların Altına İndi.

Bitcoin'in de dahil olduğu küresel kripto para piyasasının değeri sadece 24 saat içinde yaklaşık yüzde 4,74 düşerek 856 milyar doların altına geriledi. 

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 30-06-2022 16:45
Bitcoin'in Fiyatı Tekrardan 19 Bin Doların Altına İndi.

Kripto para takipçilerinin sıkça ziyaret ettiği Coinmarketcap'in verilerine göre, Bitcoin'in de dahil olduğu küresel kripto para piyasasının değeri sadece 24 saat içinde yaklaşık yüzde 4,74 düşerek 856 milyar doların altına geriledi. 

En büyük ve popüler kripto para birimi olan Bitcoin, makro ekonomik endişeler ve yüksek profilli kripto şirketlerinde görülen likidite krizinin baskısını kaldıramadı. Geçici de olsa 19 bin doların altına inen Bitcoin'in fiyatı, daha sonra toparlanarak 19 bin doların üstüne tekrardan çıktı.

Bitcoin'in 1 haftada ki değer kaybı neredeyse yüzde 8'e oldu. Bitcoin'in piyasa değeri de 370 milyar doların altına geriledi.

Bitcoin, bu yıl yaklaşık %58 değer kaybetti. Kasım 2021 tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.990 dolarda bulunan Bitcoin, söz konusu tarihten bu yana %72 düşüş yaşadı. Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 7'den fazla değer kaybederek 1.032 dolar seviyelerine geriledi.

Analistler, yüksek enflasyon, artan faiz oranları, likidite krizi ve ekonomilerdeki resesyon endişelerinin kripto para piyasasında baskı oluşturduğunu söyledi. Bazı analistler, kripto para piyasasında risk iştahının azaldığını belirterek, Bitcoin'in 18 bin doların altına gerilemesi durumunda madenci faaliyetlerini durdurabileceğini belirtti.

 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR