Binance'e Bir Soruşturma Daha! BNB İçin Son Durum Ne?

Binance'in yerel kripto parası BNB, SEC tarafından soruşturuluyor. Son durum ne? Tüm detaylar haberimizde...

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 07-06-2022 13:53   Güncelleme : 07-06-2022 14:06
Binance'e Bir Soruşturma Daha! BNB İçin Son Durum Ne?

Dünyanın en popüler ve en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance’in kendi kripto parası olan BNB Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa komisyonu yani kısaca SEC tarafından soruşturuluyor. 


Binance Kuralları İhlal Etti mi?

Binance 2017 yılında BNB satışından çok yüksek gelir elde etmişti. Soruşturmanın temeli de bu olaya dayanıyor. SEC Binance’in bu satışta menkul kıymetler kurallarını ihlal edip etmediğini soruşturacak. Şirket yakın geçmişte, Şubat ayında da bir kez daha SEC tarafından soruşturma altına alınmıştı.

Ayrıca Binance geçen yılda ABD Adalet Bakanlığı, ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu ve ABD Gelir İdaresi tarafından da bir çok soruşturma yemişti. Bu soruşturmalar arasında ticaret ve piyasa manipülasyonu gibi çok ciddi suçlarda bulunmaktaydı.


Fakat önemli bir nokta var ki şuan herhangi bir dava bulunmamakta. Fakat soruşturma davaya dönerse, zaten düşüşte olan kripto para borsası hayati bir darbe alabilir. 
Binance iddialar ile ilgili ise detaylı bir açıklamada bulunmadı. Sadece şuan yorum yapmalarının doğru olmayacağını, fakat şirketin kurumlar tarafınca belirlenen tüm şart ve koşullara uymaya devam edeceğini belitti.

Binance 2017 yılında 100 milyon adetlik bir BNB satışı gerçekleştirmişti. O zamanlar değeri $0.15 BNB bu satıştan Binance’e 15 milyon dolar kazandırmıştı. BNB şuan ise 280 dolar seviyelerinden alıcı buluyor. Bu haberlerin ardından kripto para %8 civarı değer kaybı yaşadı.

Binance Coin (BNB) Ne Durumda?


Son haberlerden oldukça kötü etkilenen BNB şaşırılmayacak üzere bir değer kaybı yaşadı. Müthiş Osilatör, MACD, Momentum sat vermekte.  Hareketli ortalamalara baktığımızda da sat görüyoruz. Grafiğinden de düşüşü gözler önüne seren BNB özet olarak güçlü sat konumunda. 
 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR