Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında ABD'de silahlı saldırı düzenleyen suçluyu yakaladılar

ABD'nin llinois eyaletinde, 4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları esnasında silahlı saldırı düzenleyerek 6 kişinin ölümüne, 30 kişinin de yaralanmasına neden olduğu belirtilen suçlu Robert E. Crimo III yakalandı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-07-2022 08:40
 Bağımsızlık Günü kutlamaları sırasında ABD'de silahlı saldırı düzenleyen suçluyu yakaladılar

 

Highland Park Polis Şefi Lou Jogmen'in açıklamalarına göre, şüphelinin kimliğinin tespit edilmesi ile beraber polisin başlattığı aramalar sonucunda yakalandığını söyledi.

Şikago'nun banliyölerinden Highland Park bölgesinde ABD Saatine göre sabah yapılan  silahlı saldırının ardından polisin başlattığı arama çalışmaları akşam sona erdi.

Polisin, olayın vuku bulduğu yerin yaklaşık 8 kilometre kuzeyinde aracını çevirdiği şüpheli 22 yaşındaki beyaz Amerikalı Crimo, kısa bir takibin ardından yakalandı.

Olayla ilgili soruşturmaya devam eden polisin, şüpheli Crimo ile alâkalı kısa sürede yeni açıklama yapması ve şüphelinin hakim karşısına çıkması bekleniyor.

4 Temmuz Bağımsızlık Günü kutlamaları sebebiyle Illinois eyaletinin Highland Park bölgesinde yaşanan silahlı saldırı bilgisini ilk olarak Illinois eyaleti Temsilciler Meclisi Üyesi Brad Schneider, Twitter hesabı üzerinden paylaşmış, polis de daha sonra saldırıda ölü ve yaralıların olduğunu açıklamıştı.

Saldırıya ilişkin bilgileri yenileyen Highland Park polisi, önce ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü, 19 kişinin de yaralandığını açıklamış, daha sonra bu sayıları 6 ölü ve 24 yaralı olarak yenilemiştir. Yaralı sayısı ise son olarak 30 olarak duyruldu.

ABD medyasında yer alan haberlere göre, görgü tanıkları, kutlamaların yapıldığı alanda yerde kanlar içinde yatanlar olduğu bilgisini vermişti.

Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde ise silah seslerinin duyulmasının ardından tören alanında kalabalıktaki insanların panik halinde kaçıştığı görülürken bazı görgü tanıklarının 20'den fazla silah sesi duyduğu kaydedilmişti.

(AA Haber)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR