Avustralya'nın Sydney şehrinde sel sebebiyle 50 bin kişi tahliye edilecek

Avustralya'nın Sydney şehrinde, 30 Haziran'dan bu yana etkisini yitirmeyen şiddetli yağışlar ve seller nedeniyle şehirde 50 bin kişiye tahliye emri çıkartıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 05-07-2022 10:30
Avustralya'nın Sydney şehrinde sel sebebiyle 50 bin kişi tahliye edilecek

 

Son birkaç gündür etkisi yükselerek devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Sydney'de barajlar ve kanallarda oluşan taşkınlar yüzünden kentin büyük bölümü sel altında kaldı.

New South Wales eyaleti, yaklaşık olarak 23 yerleşim yerini "afet bölgesi" ilan ederken selden etkilenenler için federal yardımların başlayacağını duyurdu.

Eyalet Başbakanı Dominic Perrottet, eyalet genelinde yeni sellerin olabileceği uyarısında bulunurken halka "tedbirli olunması" çağrısı yaptı.

Perrotteti, Sydney'de 32 bin kişiye yönelik verilen tahliye emrinin afetin etkisini yükselmeye devam etmesi sebebiyle 50 bin kişiye çıkarıldığını açıkladı.

Arama-kurtarma ve acil yardım ekipleri, şehirde gece boyunca sel  nedeniyle araba ve evlerinde mahsur kalmış yaklaşık 100 kişiyi kurtardı.

Meteoroloji yetkilileri açıklamalarına göre , yarın akşam itibarıyla yağışların etkisini kaybetmeye başlayacağı söylendi.

Sydney'de şiddetli yağış ve sel baskını riskine karşı 3 Temmuz'da on binlerce kişiye yönelik tahliye emri verilmiş, şehir sakinlerine gerekmediği sürece seyahat etmekten kaçınmaları uyarısı yapılmıştı.

(AA Haber)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR