Ağrı'da Bulunan Beşiz Kız Kardeşler Okullu Oldu

Beşiz kız kardeşlerin okul heyecanı

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-09-2022 13:00   Güncelleme : 05-09-2022 13:20
Ağrı'da Bulunan Beşiz Kız Kardeşler Okullu Oldu

AĞRI  - 6 yaşındaki beşiz kız kardeşler, Ağrı'da bugün okullu olmanın sevincini yaşadılar. 

Ağrı'da Fırat Mahallesi'nde ikamet eden Fatih ve Hatice Yılmaz çifti, beşiz çocukları Tenzile, Rabia, Havva, Berfin ile Hiranur'un  İbrahim Çeçen İlköğretim Okulu'na kayıt yaptırdı.

Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen uyum süreci (MEB) anasınıfı ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrencileri kapsamaktadır. Okula başlayacak olmanın verdiği tatlı heyecanla çantalarını hazırlayan beşizler anne ve babasıyla beraber okula gitti.

Okullarının bahçesinde  kendi yaş grubuyla kaynaşan ve oyunlar oynayan çocuklar, daha sonra sınıflarına geçerek sıralarını doldurdular.

Okulu ziyarete gelen İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek beşiz kardeşlerle bir araya geldi.

Kardeşlerle muhabbet eden Hasan Kökrek, okulda bulunan öğrencilere kek ve meyve suyu ikram etti.

Kökrek, gazetecilere, il genelinde 25 bin öğrencinin 1. sınıf ve anasınıfına başladığını söyledi.

Okula yeni başlayan öğrencilerin  sevinçli olduklarını ifade eden Kökrek, "Bir haftalık süreç içerisinde öğrenciler uyum eğitimi alacaklar. Uyum eğitiminin içerisinde velilerimiz ve öğrencilerimize yönelik rehberlik çalışmaları, okulun iç ve dış mekanlarının ziyaret edilmesi, gezdirilmesi gibi aktiviteler olacak. Beşiz öğrencilerimizin birinci sınıfa başlıyor olması bizi çok mutlu etti. Öğrencilerimiz ve aileleriyle tanıştık. Beşiz öğrencilerimizle ilk defa karşılaşıyoruz." ifadelerinde bulundu.

(AA)

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR