5. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi "İyilik Bilimi" Temasıyla Düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi tarafından "İyilik Bilimi-İyilikten Ne Doğar? Deprem ve Travma Sonrası Büyüme" temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi'nde, travma sonrası gelişim, insan ilişkileri ve sosyal destek, psikolojik sağlamlık, iyimserlik ve umut konuları ele alındı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 10-03-2023 14:16   Güncelleme : 10-03-2023 14:15
5. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi "İyilik Bilimi" Temasıyla Düzenlendi

Üsküdar Üniversitesi tarafından "İyilik Bilimi-İyilikten Ne Doğar?  Deprem ve Travma Sonrası Büyüme" temasıyla düzenlenen 5. Uluslararası Pozitif Psikoloji Kongresi'nde, travma sonrası gelişim, insan ilişkileri ve sosyal destek, psikolojik sağlamlık, iyimserlik ve umut konuları ele alındı.

Üsküdar Üniversitesi Merkez Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen kongrenin açılışında konuşan Kurucu Rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan, burada iyilik bilimini ele aldıklarını söyledi.

Tarhan, kongreyi koruyucu ruh sağlığı çalışması kapsamında değerlendirdiklerini dile getirerek toplumun ruh sağlığının korunması, hasta olunmaması, şiddetin ve suçun azaltılması için koruyucu ruh sağlığına yönelik çalışmalarda pozitif psikolojinin önemini vurguladı.

- "İnsan, toplumundan bağımsız ve tek başına izole bir varlık değildir"

Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan ise deprem travmasının toplumsal bir yeri olduğunu belirterek "Dayanıklılık sadece bireysel düzeyde sağlanmaz, toplumsal düzeyde de bunun sağlanabilmesi çok önemlidir. Kendini iyi hissetmek kişiyle ilgili bir şey değildir. İnsan, toplumundan bağımsız ve tek başına izole bir varlık değildir. Zaten bütün herkes acı çekerken kendinizi iyi hissetmek sosyopat olduğunuzun göstergesidir, büyük bir topluluktan bahsediyoruz." diye konuştu.

Kongre kapsamındaki "Mutluluk Bilimi" başlıklı panelde Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sırrı Akbaba güzel alışkanlıkların iyileştirici gücüne dikkati çekerek erdemlerin pozitif psikolojinin odak noktasını oluşturduğunu söyledi.

Biruni Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu da düşünceyi geliştirme ve mükemmelleştirmenin önemine değinerek "Karşılaştığımız bütün olaylarla ilgili bizim tepkimiz olayın kendisinden ziyade olayla ilgili zihnimizde ürettiklerimizdir. Bizi rahatsız eden de zihnimizde ürettiklerimizdir bu anlamda. Bizi mutlu eden de bize keyif veren de bizim zihnimizde ürettiklerimizdir. İş o zaman bizim ne oranda düşündüğümüzde nasıl düşündüğümüzde düğümleniyor." ifadesini kullandı.

Harvard Üniversitesinden Prof. Dr. Howard Gardner onur konuğu olduğu ve çevrimiçi katılacağı kongre, "iyilik bilimi", "erdemli olmanın iyileştirici gücü", "pozitif psikoloji ve maneviyat", "21. yüzyılda pozitif kariyer danışmanlığı", "öz yeterlilik, öz saygı, iş yaşamında psikolojik sağlamlık" gibi konuların ele alındığı panellerle devam edecek.

Türk Psikolojik Danışma Rehberlik Derneği ve Pozitif Psikoloji Enstitüsünün de destek verdiği kongre 12 Mart'ta sona erecek.

(AA) 

Emra Can YILDIRIMEmra Can YILDIRIM

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR