Tavuk Soteli Tortilla

Nefis tavuklu tortilla tarifi

Tarifler - 09-06-2022 14:03

Malzemeler

3 su bardağı un 2 çay kaşığı tuz Yarım su bardağı su Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 çay kaşığı kabartma tozu

İç malzeme için:

250 gram tavuk göğsü 1 adet kırmızı ve yeşil biber 1 çay kaşığı tuz Yarım çay kaşığı karabiber 2 domates 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı pul biber 1 adet soğan

Nasıl yapılır?

Un, kabartma tozu ve tuzu bir kasenin içine alın ve karıştırın. Ardından içerisine zeytinyağı ve su ilave ederek yoğurun. Hamur orta derecede bir sertliğe ulaştığı zaman üstünü örterek 20 dakika bekletin. Hamur dinlenirken tavuk göğsünü çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Tavanın içine 2 yemek kaşığı yağı dökün ardından da tavukları yağın üstüne ekleyin. Pişmeye devam eden tavukların üstüne piyaz doğranmış soğanları, orta küçüklükte doğranmış biberleri, 1 adet doğranmış domatesi, karabiber, tuz, pul biber ve kuru naneyi ekleyin ardından da karıştırın. Tavuk sotenizi iyice pişirin ve piştikten sonra ocaktan alın.

Beklettiğiniz hamuru bezelere ayırın ve her bir bezeyi yemek tabağı büyüklüğünde açın. Düz ve orta büyüklükteki tavayı ocağın üstüne koyun ve altını orta ateşte açın. Tava ısınınca tortillaları tavaya teker teker koyun ve arkalı önlü şekilde pişirin.

Pişen tortillaların arasına hazırladığınız tavuk soteyi koyun. Dilerseniz içine mayonez, hardal veya ketçap sosu koyabilirsiniz. Soteyi koyduktan sonra tortillaları sarıp servis tabaklarına yerleştirebilirsiniz. Dilerseniz direk yiyin dilerseniz de ısıtıp servis edin.

Afiyet olsun.

Günün Diğer Haberleri