Sosyal medya kullanarak buluşan hayvanseverler sahipsiz havvanlar için yuva yapıyor

Sakarya Sevpati gönüllülerinden sınıf öğretmeni Özcan Özden: "Yaşam alanlarında bir yıl içerisinde 550 kulübe yaptık. Hedefimiz, bin adedi kış gelmeden tamamlamak"sözlerini söyledi.

YEREL - 08-07-2022 11:35

sakarya Adapazarı'nda  kırsal bölgelerde yaşayan sahipsiz hayvanlar için harekete geçen hayvanseverler, yaptıkları kulübeleri yaşam alanlarına yerleştiriyor.

Sosyal medya üzerinden "Sevpati" adlı sayfa'da bir araya gelen gönüllüler, sahipsiz hayvanların kış aylarını sıcak yerlerde geçirmeleri için bahçelerinde kendi imkanları ile paletlerden köpek kulübesi yapıyorlar.

Adapazarı Belediyesinin de katkısı olduğu yaşam alanlarındaki yaklaşık olarak 3 bin sahipsiz hayvan için belirlenmiş alanlara bir yılda 550 kulübe konuldu.

Belediye tarafından fabrikalardan toplanan artık yemekler ve gönüllülerin desteği ile gelmiş olan mamalarla beslenen hayvanlara ayrıca aşı, bakım ve kısırlaştırma gibi hizmetler de sunuluyor.

 "Hedefimiz, bin adedi kış gelmeden tamamlamak"

Grubun gönüllülerinden Serdivan Mehmet Zorlu İlköğretim Okulunda sınıf öğretmeni Özcan Özden, AA muhabirine, yaşam alanı projesini Adapazarı Belediyesi ile hayata geçirdiklerini belirtti.

Özden, 3 bölgede 8 yaşam alanının bulunduğunu aktararak, "Sahada 3 bin can var, bu canların bir an evvel bir araya toplanması lazım. Buradaki sıkıntıları Adapazarı Belediyesi ile gideriyoruz. Kısırlaştırma ve tedavi ihtiyaç olduğunda haber veriyorum, ekipler tedavi ettikten sonra tekrar yaşam alanlarına getiriyorlar." dedi.

Özcan Özden, şunları kaydetti:

"Yaşam alanlarında bir yıl içerisinde 550 kulübe yaptık. Hedefimiz, bin adedi kış gelmeden tamamlamak. Kulübe yapımında sadece malzeme kabul ediyoruz. Gönüllü insanlarımız malzemeleri getiriyorlar, biz de gençlerle bahçemizde üretip sahaya kuruyoruz. Aslında hedefimiz, bu yaşam alanlarını eğitim sahası yapmak. Çocukların okullarda öğrendiklerini mutlaka doğada uygulamaları gerekiyor, orası da burası. Canlarla iç içe büyüyen çocuklarda vicdan ve merhamet göreceksiniz."

(AA)

Günün Diğer Haberleri