Rus Birlikleri Harkiv'i Hedef Aldı

Rus birlikleri Harkiv'de iki ayrı bölgeyi hedef aldı.

DÜNYA - 06-09-2022 12:32

HARKİV  - Rus birlikleri, Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti olan Harkiv'de iki ayrı bölgeyi hedef aldı. Saldırı sonucu can kaybı olduğu bildirilmezken bölgedeki binalarda ağır hasar meydana geldi.

Dün gece  bir kadının yaşamını yitirdiği olayın ardından, bu sabah Rus birlikleri Harkiv'i hedef aldı.

İki ayrı bölgeye karşı yapılan saldırılarda şu ana kadar bir can kaybı haberi gelmedi. 

Saldırının yaşandığı bölgede vurulan bir binadan ikisi kadın 3 kişinin yara almadan kurtulduğunu Harkiv Belediye Başkanı Ihor Terekhov sosyal medya hesabından bildirdi. 

Vurulan binada ağır hasar oluşurken, itfaiye ekipleri olay yerine sevk edilerek olası bir yangına karşı önlem aldı.

Ukrayna'nın en büyük ikinci şehri halinde olan Harkiv, Kiev'in ardından sık sık Rus birliklerinin füze ve roket saldırılarına hedef oluyor.

Saldırılar sonucu vatandaşlar Harkiv'den ayrılıyor.

- Ukrayna: Rus ordusunun asker kaybı 50 bini geçti

Diğer taraftan  Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Rus ordusunun son 24 saatte 350 askerini kaybettiğini bildirdi.

Açıklamada, 24 Şubat-3 Eylül sürecinde, Ukrayna'da 50 bin 150 Rus askerinin etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Bu süreçte Ruslara ait 236 uçak, 207 helikopter, 2 bin 77 tank, 4 bin 484 zırhlı araç, 1179 top, 296 roketatar ve 156 hava savunma sisteminin imha edildiği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığının 25 Mart'ta yaptığı açıklamya göre Ukrayna'da 1351 Rus askerinin öldüğü duyurulmuş fakat daha sonra kayıplara ilişkin veriler yenilenmemişti.

(AA)

Günün Diğer Haberleri