İzinsiz Aldıkları Sebzeler İçin Helallik İstediler

"Hakkınızı helal edin. Rabbim bahçenize, ailenize bereket versin. Sağlıcakla kalın."

GÜNCEL - 11-09-2022 11:36

Kütahya'da bir evin bahçesinden izinsiz sebze toplayan kişiler sebzelerin karşılığında 50 lira ve not bırakarak helallik istedi.

Kütahya'nınTavşanlı ilçesine bağlı İsaköy köyünde yaşayan Bayram Koç, sebze toplamak için köyün yaklaşık 500 metre dışındaki bahçesine gittiğinde fasulye çubuğuna asılı bir poşet içine bırakılan 50 lirayı gördü.

Bayram Koç, poşetin içinde "Buraya araziye geldiğimizde yemek için salatalık ve domateslerinizden aldık birkaç defa. Hakkınızı helal edin. Kim olduğunuzu bilmiyoruz, o yüzden soramadık, izin alamadık. Bu parayı da aldığımız salatalık ve domates yerine kabul ederseniz çok seviniriz. Hakkınızı helal edin. Rabbim bahçenize, ailenize bereket versin. Sağlıcakla kalın." yazılı bir not buldu.

Yaşadığı olayı AA muhabirine anlatan Bayram Koç, yaklaşık 50 yıldır çiftçilikle uğraştığını ancak hayatında ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirtti.

Notu okuduğunda duygulandığını anlatan Bayram Koç, şunları kaydetti:

"Bahçemde yetiştirdiğim taze fasulyelerin çubuğuna asılı bir poşet görünce merak ettim. Poşeti açtığımda içinde 50 lira para ve kağıda yazılmış not gördüm. Notta, bahçemden salatalık ve domates aldıkları ve karşılığında da para bırakarak helallik istedikleri yazıyordu. Bu olay karşısında, böyle insanların var olmasından dolayı gururlandım. Dünyada ne iyi insanlar varmış dedim."

Bayram Koç, not ve para bırakanlara hakkını helal ettiğinin belirterek, "Keşke parayı bırakmasalardı. Bahçeme zarar vermemek şartıyla her zaman buradan sebze alıp yiyebilirler." dedi.

(AA)

Günün Diğer Haberleri