Borsalarda Sık Kullanılan MACD İndikatörü Nedir Nasıl Kullanılır?

İndiktör (Gösterge) olarak bilinen bu araçlardan en popüler olanlardan MACD indikatörünü bugün sizler için inceleyeceğiz.

EKONOMİ - 19-07-2022 17:27

MACD İndikatörü Nedir Nasıl Çalışır?

Özellikle ülkemizde fazlası ile ilgileri üzerine toplayan para piyasaları birçok insanın hayatında aktif rol oynuyor. Özellikle kripto para piyasasında dünya üzerinde üst sıralarda yer alan ülkemiz ise bu konuda kendini geliştirmekte. Elbet bu konuda bize yol gösterecek bazı araçlar mevcut. İndiktör (Gösterge) olarak bilinen bu araçlardan en popüler olanlardan MACD indikatörünü bugün sizler için inceleyeceğiz.

      

Piyasa içerisinde alım satım yapanlar yatırımcılar arasında en popüler olan indikatörlerden biridir. Çalışma mantığı basit olarak bir çizginin diğer çizginin üzerine çıkması ile al sinyali, çizginin alta doğru diğer çizgiyi kesmesi ile sat sinyali verir.  Teknik olarak ise 12 ve 26 günlük hareketlerin ortalaması ile kullanıcıya bir veri aktarır. İndikatörü kullandığımız grafik takip uygulamalarında eklenti olarak ekleyebiliriz. Elbet bu indikatör kesin olarak çalışarak net yükseliş ve düşüş sinyali vermiyor. Bunun sebebi ise piyasada beklenmeyen hareketlerin spekülasyon ve manipülasyonların zaman zaman gündeme gelmesidir diyebiliriz. Ancak genel itibari ile yatırımcılara yol gösterdiğini söylemek mümkün.

Geçmiş veriler üzerinden bize yol gösteren bu indikatör bugün en sık kullanılan ve sevilen indikatörlerin başında geliyor diyebiliriz.

Yukarıda görüldüğü üzere MACD indikatörü birbirlerini kesen çizgiler ile bizlere alım satım sinyalleri veren bir indikaördür. Örnekte mavi çizginin turuncu çizgiyi aşağı yönlü kesmesi indikatöre göre bir satım sinyalidir.

Günün Diğer Haberleri